Orkar du inte gå till gymmet ikväll?

Vissa dagar känner man att man verkligen inte orkar ta sig till gymmet, ibland blir det bättre när man väl kommer dit och andas in den otroliga stämningen det brukar vara där! ( Då menar jag inte svettlukten, usch! ) Men ibland när man kommer dit utan vare sig ork eller lust, så går träningen bara åt helvete!!

Därför brukar jag träna hemma dom dagar jag inte orkar gå till gymmet! Det finns enkla metoder som bränner ungefär lika mycket som på gym, och som är gratis eller väldigt billiga!
Första är väl en ganska självklar grej, ut och ta en löprunda! Om man har knän som jag , som inte klarar av att springa, så fungerar en rask promenad utmärkt! Så det är bara att trycka in mp3lurarna och ge sig ut! Jag brukar satsa på att gå fort, få upp ett ordentligt flås och vara ute i lite över en timma!
Ett annat knep som är simpelt och billigt, är att köra en omgång med att hoppa hopprep! Jag menar kom igen, hur kul är det inte? Enkelt, kul och du förbränner fett! Lätt att ta med överallt också! Man kan googla fram olika typer av "hopp" också så att man kan variera sig lite!
Sen finns ju dom orginella som sit ups, armhävningar, utfall osv!
Man kan även enkelt göra vikter hemma! Ta gamla petflaskor och fyll med t.ex vatten eller sand, beroende på vikten du vill ha!

Att träna skall vara kul! Man skall inte behöva pina sig igenom träning för att man har ett mål med att gå ner i vikt eller så! Det skall även vara roligt! Viktigast är att hitta en träningsform som passar dig själv! Men variera mellan styrka och kondition!
Många struntar i att träna styrka när man vill gå ner i vikt! Men du förbränner på det med, och så får du ju snygga muskler också! ;)

Nej nu skall jag gå ner och handla lite mat! Ikväll blir det kyckling och keso!

Uppvaknande!

Haloj!
Har ni haft en bra jul//nyår? Jag kan tala om att det har jag haft, och det syns också. Haha, blev lite för mycket god mat och julgodis! Men man skall väl få passa på? Har inte hunnit varit på gymmet så mycket heller, har ju haft fullt upp med flytten, och när vi var klara med den så var det ju min födelsedag, sen julhelgen! Och jobb därpå! Men nu jäääklar kör vi igång igen tycker jag!!

Stod precis och plockade upp mina sista kläder och fick mig ett riktigt uppvaknande! Inte på ett bra sätt. Såg alla mina snygga klänningar som jag hade förra sommaren! Alltså sommaren -09! Och jag kan säga att dom inte satt så smickrande på kroppen nu! Såg snarare ut som att jag var gravid i 7 månaden ungefär! Det är det som är grejen med min kropp, när jag lägger på mig vikt så hamnar allt på magen och brösten! Ingen annanstans! Om det hade fördelat sig lite så hade det iaf varit bättre,hehe! Nej men nu skall det bort!

Dom söta som känner mig som läser denna blogg vet att jag är typ colas största kund ungefär. Jag dricker inte mycket annat än cola zero! Så det måste det bli ändring på! Max något glas på helgen är det som gäller nu! Dock måste jag komma på vad jag skall dricka ist. Kommer nog blanda runt mellan citron vatten och något glas fun light IBLAND!!
Ingen chips och godis på vardagarna, kan ta någon bit på helgen, men inte till överdrivt.
Jag är som många andra svenskar som tar till onyttigheter när jag är stressad och vill ha i mig något snabbt! Men hur svårt kan det egentligen vara att byta ut den där chokladbiten till en banan ist? Jag som dessutom älskar frukt!!

Nej så nu skall det bli ändring i detta hus! Skall byta ut dom flesta pasta/potatis/ris rätterna till keso och en sallad, osv, tror ni hajar grejen!?
Men ja känner att alla måste hitta sin egna "diet", det går inte i längden att bara följa en diet med saker man inte känner att man tycker om som man pinar i sig varje dag för hey, jag kanske tappar något kilo på det? Nej ät ist något ni tycker om! Men minska på t.ex makaronerna, och tillsätt något ni tycker om! Kan vara keso, kan vara en sallad, vad som !! Jag tror man tjänar på det i längden, den diet kan man behålla när kilona rasat av en och du kommer stanna på den vikt du vill!

Så till alla som har som nyårslöft att tappa några kilon, eller alla som hade samma uppvaknande som jag en kall kväll som denna när man kollar igenom sina sommarkläder. Lycka till, kämpa på. Man tjänar på det. Man har bara en kropp, och den skall man ha resten av sitt liv. Så förstör den inte med att trycka i er saker som vi egentligen inte behöver!!!

/ Amanda

RSS 2.0